,

Podporte svojím hlasom realizáciu projektu „Open-air minimúzeum travertínov Slovenska v obci Gánovce“

Vážení občania,radi by sme pokračovali v postupnom zveľaďovaní verejných priestranstiev v obci, pričom môžme zároveň čerpať z prírodno-historických daností našej obce. Nepochybne medzi ne patrí i travertín. Spojili sme sily s OZ Neandertal, ktorého predseda Karol Piovarcsy už dávnejšie načrtol predstavu vytvorenia Open-air múzea travertínov Slovenska, symbolicky v našej obci, a podali žiadosť o dotáciu zo zdrojov Prešovského samosprávneho kraja, novej výzvy „Participatívny rozpočet“.

Jej princíp spočíva v SMS hlasovaní o projektoch. Náš projekt má označenie PSK7 . Podporené projekty získajú rovnakú výšku dotácie – 10 000 € (celková alokácia je 130 000 €), žiadosť podalo 20 organizácií z územia PSK. Matematicky je tu šanca, že dve z troch žiadostí uspejú. Preto Vás chceme požiadať o podporu tohto unikátneho projektu, ktorý vo svojej l. fáze rieši umiestnenie 11 solitérov travertínu z rôznych častí Slovenska (celkovo by ich malo pribudnúť do 20). Unikátny je aj v tom, že múzeum travertínov na Slovensku dosiaľ neexistuje.

Stačí zaslať SMS v tvare PSK7 na číslo 0902 025 502 , spätná SMS je zdarma. PSK odmení v losovaní troch výhercov. 1 mobilný telefón = 1 hlas.

HLASOVANIE PREBIEHA DO 15. APRÍLA!

Budeme radi, ak svojou SMS podporíte tento projekt, zazdieľate tento článok a oslovíte svojich známych.

Vopred ďakujeme!

Viac o výzve „Participatívny rozpočet“ na stránke Prešovského samosprávneho kraja TU.

Zdroj foto: po-kraj.sk

print